Pages

Saturday, November 27, 2010

S.O.S


Indera Mahkota - Berita Utama Semasa.


Sekeluarga Sekumpulan monyet-monyet liar yang tidak diketahui dari mana asal-usulnya di jumpai melompat-lompat ke sana sini di Mahallah Talhah 2 (T3 T4 tak sure ye) pada hari ini sekitar jam 5.30ptg tadi.

Kejadian tersebut di mulakan dengan laungan-laungan manja penghuni2 T2 seperti,

"Korang~tutup tingkap..ada monyet." atau "Eh.. kau nampak tak monyet tu? Tu ha kat pokok tu ada 3-4 ekor. Tengah tunggu nak buat flip terjun sungai kot,"

tetapi berlanjutan menjadi semakin kronik apabila bukan sahaja monyet tetapi penghuni2 T2 juga mengganas dengan jeritan-jeritan supersonic,
 "AHHHH MONYET!!!" atau "WEHH, SAPE ADE KAT LUAR?? MONYET TU DAH BLAH BLUM? AKU NAK KUA TOILET NI!".

Bukti nyata yang ditinggalkan oleh encik (atau puan?) monyet.
Oh buat pengetahuan anda, monyet2 tersebut buat port makan dekat dengan toilet kerana terdapat tong sampah di pintu masuk toilet tersebut.


Sudah semestinya kerja sepah menyepah ni dilakukan oleh monyet  kerana kami manusia2 ni  bukan jenis makan nasi kat atas bumbung.
Haih tak elok makan tepi tangga nyet oi..

Based on self-reasoning, punca masalah tersebut masih belum diketahui. Adakah salah penghuni2 yang membuang sampah di dalam tong sampah yang disediakan, atau mungkin juga salah tong sampah tersebut kerana penutup nya susah untuk dibuka (jenis swing) lalu monyet fed up dan menterbalikkan tong itu, atau mungkin juga kerana hutan di belakang Mahallah kami sudah ketandusan buah-buahan yang membuatkan monyet2 teringin untuk makan nasi bungkus. Marilah kita sama-sama memikirkannya.

The culprit.


PS: haiwan kegemaran pah adalah monki. hihi
PSS: weh ape yg aku buat ni?? study physiology laa bukan post pasal monkey! adehhh -.-'

Saturday, November 20, 2010

Quick Update.

Ade ke orang nak tau update aku? ade? ade? :)


ooh ado ghupo eh. meh la sey koba sikit ha.

End of Block 2 Examinations
Year 1 2010/2011

Date: 
22nd - 29th Nov 2010

Venue: 
MPH, KOD

Subjects:
ANATOMY
ORAL BIOLOGY
BIOCHEMISTRY
PHYSIOLOGY



Aim for the moon, because even if you fall, you'll still be among the stars :)


ni makno eh, kalau nak set target tu, bia monggunung, jangan target bia luluih jo. sobab eh kok tak tocapai la apo yang di nak kan, paling kurang lopeh la nak lompek paga, kalau nak duduk ateh paga pun buleh. heheh





To my other 44 batchmates, all the best yaww!! Have faith and keep praying. Study smerce~ May Allah bless our efforts. Amiin.

Sunday, November 7, 2010

I should study hard

for the upcoming exams.. 22nd-29th Nov.

But all I did was:




some of them are true.ohmyyyy.wake up fareez! :P

Hit Print

Because of you.. I had to travel miles away.
Because of you.. I had to spent my time today.
Because of you.. I had to do a survey.
Because of you.. I had to pay RM200++ but it's okay,
Because I know, you worth the price ey :D

Haha they rhyme :P
Anyways, I bought this brand new model of HP Deskjet Printer 3in1. Love the chic design yawww :)

TADAA!



And.. because of you also, I met DAFI on that day !!

From far,

..getting closer,


Dafi cute. OK Bye.






ps: I was actually waiting for your text. It's karma, I guess.

Tuesday, November 2, 2010

intervarsity

Event: Intervarsity Kulliyyah of Dentistry 2010. (which supposedly means, a sports carnival among DENTAL students in public universities in Malaysia)

Venue: USM Kelantan.

Date: 30th Oct 2010.

We travelled for 5 hours from Kuantan to Kelantan (laju gile pakcik bus bawakk), and had our new jerseys on (the jersey's purple and i love it). It was my first time setting my feet in Kelantan but due to the overnight bus trip, I couldn't view the scenery there. wuuu. Here are some (lots) of pics about the day we went through.


Tgh recall lagu IIUM Leading the Way

Say 'gigiiii'
The purple contingent



Futsal Bro
"Wall wall wall!"
Handball Bro
Spot me :P
Tarik tali (yg baju merah tu uitm ehh..?)
Dinner & Closing Ceremony
Mimie ckp: Sebijik mcm hightable dining kat college! haha
First comers

Mini concert kot..

Futsal Sis- Silver Medal

Futsal Bro- Silver
You guys deserve gold medals.. :)
And oh, I met Mimie (representing UiTM for futsal) and Max and Acap came too! (from UMK). Thank you, you guys made my day :)

flickr stream.

www.flickr.com
frzee's geoforest park photoset frzee's geoforest park photoset

Followers